Kaasstad Gouda

In het komende jaar, 2022, viert men in Gouda het feit dat de stad in 1272 stadsrechten heeft gekregen van Graaf Floris V.                                Het is evident dat de stad dit op uitbundige wijze zal vieren. Via de speciaal daarvoor ontwikkelde website gouda750.nl kunt u kennis nemen  van het rijk geschakeerde aanbod aan activiteiten.  

Als notoire liefhebbers van kaas en van die uit Gouda in het bijzonder gaan wij als studio een poging doen de geschiedenis van de stad in een compilatie-tekening te vangen. Ons 'schilderdoek' heeft een liggend formaat van 105 cm. breed x een hoogte van 72 cm.                                        Het kan nog wel eens een tour de force worden om bijvoorbeeld alleen al het langste kerkgebouw van Nederland, de 123 meter lange Sint-Janskerk hierop te vereeuwigen. In dit machtige gebouw zijn ook nog eens de 72 Goudse glazen, gebrandschilderde glas-in-lood ramen, te bewonderen die niet alleen de toets der tijd hebben doorstaan maar waarvan ook de cartons, de ontwerptekeningen schaal 1:1, bewaard zijn gebleven.    

De keuzes van de karakteristieke onderwerpen die wij uit willen beelden zullen wij toetsen bij onze Goudse relaties die niet alleen in Gouda  wonen dan wel er geboren en getogen zijn, maar die ook nog eens veel kennis en kunde hebben van de geschiedenis van de stad.                 

Wij gaan ons best doen en op deze pagina kunt u van tijd tot tijd onze vorderingen volgen...

 

(Klik op de afbeelding om te vergroten)