In 1991 hebben wij als vrij werk compilatie tekeningen gemaakt van de Friese Elfsteden, de vier Friese Waddeneilanden en de 12 Nederlandse provincies. De Friese (ingelijste) tekeningen op A4 formaat zijn indertijd aangekocht door de toenmalige directeur van De Provinciale VVV in Friesland Dries Lok.

Een actie die gevolgen zou hebben. We werden gebeld door Pieter Smit, directeur van de VVV Ameland, die interesse had in de tekening van Ameland om daar een legpuzzel van te laten drukken. We wisten hem te overtuigen dat we in dat geval beter een tekening op legpuzzelformaat konden maken. Hij was het met ons eens en we kregen de opdracht.

Door deze opdracht kregen we als Ontwerp- en tekenstudio Marge de wind in de zeilen en het spreekt voor zich dat we Pieter daar nog steeds zeer erkentelijk voor zijn.

Vele legpuzzels zouden daarna volgen. Wij ontwierpen en tekenden, de huisdrukker van de VVV Ameland, Pk84, verzorgde het drukwerk en Puzzelfabrikant Wild Horse te Almelo maakte de legpuzzels. De legpuzzels bleken in een kleine oplage een exclusief relatiegeschenk en bij grote oplagen een leuke give-away op beurzen of een commercieel interessant product voor de verkoop.

Hiernaast ziet u drie voorbeelden, de rest kunt u vinden in het archief.

Archief

De legpuzzels zijn bij ons niet te koop!

Daarvoor verwijzen wij naar de opdrachtgevers die wij bij de tekening op deze site vermelden.